Om oss

Reumatikerföreningen i Skellefteå finns till för att ge stöd och råd i vardagen för dig med reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen. Vi har 500 medlemmar som har många aktiviteter tillsammans.

Vår förening har nu startat upp ett nytt och spännande verksamhetsår med många aktiviteter för våra medlemmar, där i första hand badverksamheten, utlandsrehabiliteringen, studiecirklar och information kommer att prioriteras.

En viktig del i vår verksamhet är också att delta och informera samt ge synpunkter från våra medlemmar till folkhälsonämnden, läkemedelsrådet och landstingets politiker om hur reumatikervården i Skellefteå kan förbättras.

Reumatikerföreningen i Skellefteå har idag ca 500 medlemmar och ett gott samarbete med Reumatologenheten på Skellefteå Lasarett. Mottagningen är bemannad med läkare från Umeå 2 dagar i veckan.

Föreningen har möjlighet att få nyttja dagvårdens bassäng för kvälls bad. I dagsläget är vi ca 130 badande fördelade på 8 bad pass per vecka.

Vårt mål är att alla reumatiker är fullt delaktiga och jämlika i samhället.
Vår förening är en del av Reumatikerförbundet, som har 200 föreningar över hela landet.

Som medlem träffar du personer med olika reumatiska sjukdomar som:

• får information
  • byter erfarenheter
  • får tips
  • har roligt tillsammans

Kontakta oss för mer information!

50 000 starka skäl att bli medlem

Bli medlem!