Om oss

Reumatikerföreningen i Skellefteå finns till för att ge stöd och råd i vardagen för dig med reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen. Vi har 500 medlemmar som har många aktiviteter tillsammans.

Vår förening har nu startat upp ett nytt och spännande verksamhetsår med många aktiviteter för våra medlemmar, där i första hand badverksamheten, utlandsrehabiliteringen, studiecirklar och information kommer att prioriteras.

En viktig del i vår verksamhet är också att delta och informera samt ge synpunkter från våra medlemmar till folkhälsonämnden, läkemedelsrådet och landstingets politiker om hur reumatikervården i Skellefteå kan förbättras.

Reumatikerföreningen i Skellefteå har idag ca 500 medlemmar och ett gott samarbete med Reumatologenheten på Skellefteå Lasarett. Mottagningen är bemannad med läkare från Umeå 2 dagar i veckan.

Föreningen har möjlighet att få nyttja dagvårdens bassäng för kvälls bad. I dagsläget är vi ca 130 badande fördelade på 8 bad pass per vecka.

 

Vårt mål är att alla reumatiker är fullt delaktiga och jämlika i samhället.
Vår förening är en del av Reumatikerförbundet, som har 200 föreningar över hela landet.

Som medlem träffar du personer med olika reumatiska sjukdomar som:

  • får information
  • byter erfarenheter
  • får tips
  • har roligt tillsammans

Kontakta oss för mer information!

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.